www.accu-reunie.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ACCU Historie Enkele eerste reacties
Enkele eerste reacties

Enkele eerste reacties

E-mail Print PDF
Onderwerp index
Enkele eerste reacties
En wat foto's als reactie op ..
Alle pagina·s

De mededeling dat de overname van het ACCU door Cap Gemini nu eindelijk 'rond' is, heeft binnen het bedrijf voor de nodige emoties gezorgd. Hieronder enkele eerste reacties van direct betrokkenen.

Alex Goyarts, voorzitter Dienstraad ACCU: "Ik ben teleurgesteld over dit besluit. Ten eerste omdat het college zich niets heeft aangetrokken van de mening van een grote meerderheid van het personeel. Maar ook omdat ik denk dat het college de universiteit een rad voor ogen draait met de mededeling dat de dienstverlening niet duurder zal worden. Natuurlijk wordt het straks duurder. Dat kan toch niet anders als de meerkosten van het ACCU voor Cap Gemini zo'n 35 procent bedragen, zoals Wim Kardux zelf heeft gezegd? Ik ben ervan overtuigd dat deze overname de universiteit op termijn miljoenen gaat kosten.
"Dat het college toegezegd heeft dat de prijzen de komende jaren niet omhoog zullen gaan? In de eerste plaats geldt dat alleen voor de huidige dienstverlening en niet voor het grote aantal nieuwe ontwikkelingen dat op dit moment voor de deur staat. Maar bovendien, ze hadden toch ook toegezegd dat ze voor de Universiteitsraad alternatieven op een rijtje zouden zetten? Nu zeggen ze doodleuk dat dat niet kan vanwege technische en beleidsmatige belemmeringen. Ik vraag me serieus af wat de toezeggingen van dit college van bestuur nog betekenen."

Jaap Loeve, directeur ACCU: "Ik ben vooral blij met dit besluit omdat we nu weten waar we aan toe zijn. Ik ben, net als ons hele managementteam, al sinds februari voorstander van een overgang naar Cap Gemini, omdat dat in de huidige situatie de beste oplossing voor het ACCU is. Daarmee bedoel ik dat het geen zin heeft om deel te blijven uitmaken van een universiteit die eigenlijk geen heil meer ziet in het voortbestaan van een eigen ICT-bedrijf, en die zo'n bedrijf niet de kans geeft om te groeien en zich te ontwikkelen.
"Natuurlijk vind ik die opstelling teleurstellend. Maar ik heb nooit geloofd dat het zin had om het college van bestuur van zijn ongelijk te overtuigen. In de huidige situatie zou het alleen maar demotiverend voor ons zijn om bij de universiteit te blijven. Dan zet ik mijn bedrijf liever voort in een omgeving waar wel ruimte is voor groei en ontwikkeling. Persoonlijk geloof ik er heilig in dat we daar bij Cap Gemini alle ruimte voor zullen krijgen."

Collegevoorzitter J. Veldhuis tijdens een informatie-bijeenkomst, afgelopen donderdag, met ACCU-medewerkers: "Het ACCU heeft de afgelopen jaren pionierswerk voor de universiteit verricht. Alle waardering daarvoor. Maar wij moeten constateren dat uw werk nietprimair met onderwijs en onderzoek te maken heeft en dat 'outsourcing' beter is voor de kwaliteit van de dienstverlening en voor uw eigen professionalisering."

Paul Hessel, ACCU-medewerker: "Het komt me voor dat u nu ongeveer hetzelfde zegt als wanneer wij tegen u zouden zeggen: 'Meneer Veldhuis, wij weten na dertig jaar trouwe dienst niet wat wij zonder u zouden moeten, maar vanaf morgen gaan wij het toch maar proberen'."